LRT

Ruim de tien Patronen op

Ruim de tien patronen op

Heb je ooit bij jezelf opgemerkt dat je in elke nieuwe relatie hetzelfde oude gedrag vertoont, zelfs als je hoopt dat het nu anders zal lopen nu je een nieuwe partner hebt? Als dat zo is zit je waarschijnlijk in een van de tien patronen vast. Een patroon is een herhalend onbewust gedrag.

Hier volgen tien patronen die in relaties voorkomen:

Patroon 1. Aangezien je je eerste relatie met je ouders opgebouwd hebt, neig je ertoe hun persoonlijkheden zo nauwkeurig mogelijk opnieuw te scheppen in je relaties.

Patroon 2. Je hebt de neiging in je andere relaties opnieuw het soort relatie te scheppendat je met je ouders had.

Patroon 3. Je hebt de neiging de relatie die je ouders hadden met elkaar hadden, na te doen.

Patroon 4. Omdat de meesten onder ons gewend zijn aan een grote dosis ouderlijke afkeuring neigen we ertoe dingen in het honderd te laten lopen, zodat onze partner ons ook afkeurt.

Patroon 5. Je probeert het je ouders betaald te zetten, door je vriend(in) of iemand anders daarvoor te gebruiken. Als je partner dit niet toestaat, kan het zijn dat je je kinderen ervoor gebruikt.

Patroon 6. De meeste mensen willen onbewust hun hele leven lang hulpeloze kinderen blijven. Er rijst een conflict wanneer beiden tegelijkertijd kind willen zijn, en de ander als ouder willen hebben.

Patroon 7. Omdat de meeste mensen gewend zijn aan het gevecht dat ze met hun ouders hadden, is een totaal succesvolle gemakkelijke relatie dikwijls te gewoon en te bedreigend.

Patroon 8. Onderdrukte incestueuze verlangens zijn altijd een hinderpaal voor seksuele affectie. Het punt waarop je je seksuele gevoelens voor je ouder (of zij voor jou) niet onder ogen kon zien is het punt waarop je seksualiteit geremd werd.

Patroon 9. Door zelfhaat en schuldgevoel is er de neiging jezelf al te straffen door je af te reageren op een van de volgende dingen: je lichaam – je seksleven – je carrière – je vriend(in) – je financiën – je auto. Met andere woorden, je hebt de neiging je relatie met bovengenoemden te verpesten om jezelf ergens voor te straffen.
De schuld en zelfhaat kan zover teruggaan, dat je denkt dat je jezelf van God hebt afgescheiden door een lichaam aan te nemen, of je denkt dat je slecht bent omdat je je moeder pijn deed bij je geboorte.
Dit gaat zeer diep. Het kan natuurlijk te wijten zijn aan alles wat in je ogen fout was. Kinderen beschuldigen zichzelf dikwijls van de scheiding van hun ouders, of van hun dood, bijvoorbeeld. Een andere manier om jezelf te straffen is jezelf niet toestaan te ontvangen wat je verdient: nooit wat goeds te krijgen.
De meest gebruikelijke manier hiervoor is je lichaam te ruineren met zwaarlijvigheid, pijn of ziekte. Dit alles resulteert in de gedachte.
Ik haat mezelf. Ik ben slecht. En dan zal je iemand aantrekken die dit zal bewijzen.

Patroon 10. Je trekt iemand die bij je patronen past. Bijvoorbeeld als je een patroon hebt dat zegt: ‘Mannen laten me in de steek’, zul je ertoe neigen iemand aan te trekken met een wegloop patroon.

Je zult een veel grotere tevredenheid vinden, als je de tien patronen opruimt. Dan kun je, inplaats van iemand aan te trekken die bij je patronen past, iemand aantrekken die in harmonie is met je hoogste spirituele gedachten.