Personal Law

Hoe persoonlijke wetten je leven (negatief) beïnvloeden

Nadat je bewust begint te ademen, kom je uiteindelijk in contact met je ‘persoonlijke wet’ (je meest dominante negatieve onbewuste gedachte over jezelf). Ik zou je snel in contact willen brengen met deze gedachte; omdat het de boosdoener van je geest is. Hier gaan we. Vul alstublieft deze zin aan; zorg ervoor dat er een onderwerp en een werkwoord instaat.

Mijn meest negatieve gedachte over mezelf is ………………………………………….

Geloof me, totdat je van die gedachte af bent, zal het leven heel moeilijk voor je zijn! Je persoonlijke wet is de hoeksteen van het Ego (verzameling van beperkte gedachten die je over jezelf hebt). Het is deze ene gedachte die het grootste obstakel vormt voor je geluk en levendigheid. Het probleem is dat je verslaafd bent aan die gedachte. Je hebt het al gehad sinds de geboorte of daarvoor. Misschien heb je het zelfs meegenomen uit een vorig leven. Erger nog, je hebt geprobeerd te bewijzen dat het goed is! Dit is hoe je ego je heeft misleid! Het is belangrijk om dit basisprincipe van metafysica te begrijpen: WAT JIJ GELOOFT DAT HET WAAR IS, ZUL JE CREEEREN.

Dit betekent dat als je je persoonlijke wet gelooft (die u ergens een keer hebt ‘overgenomen’), je situaties creëert om te bewijzen dat dit zo is.

Als je gedachte bijvoorbeeld “Ik ben niet goed genoeg” is, zult je constant (onbewust) situaties aantrekken waarin je bewijst Dat je niet goed genoeg bent. Je zult nieuwe deze situaties gaan creëren. Opnieuw zal je ontdekken en voelen je niet goed genoeg, en dan zal je zeggen: “Dit bewijst dat ik niet goed genoeg ben”. De enige weg uit deze valstrik te geraken is om je persoonlijke wet absoluut te vernietigen. Het kan in het begin moeilijk zijn, omdat je jezelf zo hebt overtuigd dat het waar is. Begin daarom als volgt:

Ik vergeef mezelf omdat ik dacht dat ik niet goed genoeg was.

Omdat ik de denker was die dacht dat ik niet goed genoeg was,
Ik ben ook de denker die nu kan denken dat ik goed genoeg ben.

(Waarschijnlijk zult je deze nieuwe gedachten in eerste instantie niet geloven, omdat je jarenlang   aan deze negatieve overtuigingen over jezelf hebt toegegeven. Je moet uzelf overtuigen van de nieuwe gedachte. Als je  dat niet verandert, zal je voor altijd blijven vastzitten.)

Er zal ook weerstand zijn tegen het volledig opgeven van deze negatieve gedachte, omdat je hele leven erover ging om het te bewijzen, er mee te worstelen en er omheen te draaien. Wanneer je dat deel van je geest vernietigd zal je hele werkelijkheid veranderen. Sommige mensen zijn zo bang voor verandering dat ze liever vasthouden aan wat bekend is en sterven dan te springen in een nieuwe realiteit die meer leven zou brengen. Wees niet zo. Veranderen is leuk. Soms zijn we bang voor verandering omdat onze geboorte een grote verandering was van vloeistof naar lucht en we hierdoor gewond raakten. Heb moed en doe het.